• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/dindersindeyiz.noktanet.3
  • https://twitter.com/
  • https://www.instagram.com/dindersindeyiz
  • https://www.youtube.com/channel/UCsOuLq55D-d559-JFz7VdvA/
Giriş
Takvim
8.2.Zekat ve Sadaka
8.3.Din ve Hayat
8.4.Hz.Muhammed'in Örnekliği
8.3.Din ve Hayat özet-2023
8.2.Zekat ve Sadaka Özet2023


İndirmek için tıklayınız...
8.1.Kader İnancı Özet2023


İndirme sayfasına gitmek için tıklayınız...
Hanife Ayhan / Rehberlik ve Psikolojik Danışman
ERGENLERLE İLETİŞİM
14/10/2020

 Duygusal stres.  depresif kız gözleri kapalı ve kulakları elleriyle kapsayan.  duyma.  izole edilmiş muhteşem kızı duymak istemiyorum.  Bedava Fotoğraf
Çocukluktan erişkinliğe geçiş dönemi olarak tanımlanan er genlik döneminde fiziksel değişimlere ek olarak; mahremiyet arayışı, arkadaş çevresine verilen önem, duygu yoğunluğu ve aile ile çatışma artış gösterir. Ergenlik dönemindeki gencin sorunlarını kolaylıkla çözebilmesi, geçmişteki olumlu aile ilişkilerine bağlıdır. Anne ve babası ile başarılı bir diyalog kuran ergen kişisel sorunlarını kolaylıkla çözebilir.

Dönemi daha sağlıklı atlatmak için;

  • Göz teması kurarak, konuştuğunuz sürenin iki katı dinleyin.
  • Öfkeliyseniz iletişimi erteleyip, duygularınızı kontrol etmeye çalışın.
  • Empati yapın.
  • Emir vermek, nasihat etmek, yorum yapmak, suçlamak, eleştirmek, aşırı övmek, ad takmak, sorguya çekmek v.b. temel iletişim engellerini olabildiğinde azaltmaya çalışın. mek, aşırı övmek, ad takmak, sorguya çekmek v.b. temel iletişimengellerini olabildiğinde azaltmaya çalışın.
  • Ben dili cümleleri kullanın. Konuşurken; kabul edilemeyen davranışı anlatmak için duygu ve düşüncelerinizi ek olarak da durumdan ne denli etkilendiğinizi anlatan ifadeler kullanın.
  •  Eleştirmek yerine, dinleyin: Ergen çocukları eleştirmeden ve kızmadan dinleyebilmek çok kolay değil kuşkusuz. Ama siz yinede sağlıklı iletişim kurabilmek için çocuğunuzu eleştirmek ve sürekli yapması gerekenleri söylemek yerine, onu dinleyin. Bu süreçte bir sonraki cümlenizi düşünmek yerine ne dediğine ve ne demek istediğine odaklanın. Uzun cümlelerden kaçının ve konuşmanızın karşılıklı devam ettiğinden emin olun.
  • Ortak ilgi alanları bulun, birlikte yapın: Çocuğunuzun ilgisini çekebilecek aktiviteleri keşfedin ve ona bunları birlikte yapmayı teklif edin. Örneğin ona dans veya herhangi bir spora ya da başka bir aktiviteye birlikte katılmayı önerebilirsiniz. Veya çok sevdiği bir müzik grubunun konserine, festivale birlikte gidebilirsiniz.
  • Teknolojiyi yakından takip edin. Malum, devir teknoloji devri.Tabii ki çocuğunuz kadar teknolojiyle içli dışlı olmanız zor ve gerekli de değil. Ama en azından gençlerin sıkça kullandıkları selfie - Instagram, Facebook, Twitter, Play Station oyunları gibi başlıklar konusunda bilgi sahibi olun. Bu çocuğunuza bir adım daha yakınlaşmanızı sağlayacaktır.

 



388 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

OLUMLU AİLE TUTUMLARI - 14/10/2020
Ailenin çocuğa karşı tutumunun iki temel öğesi; Sevgi - Disiplin
BAŞARILI OLMAK - 14/10/2020
Başarılı insanlar için şans, güçsüz insanların kullanacağı türden bir sözdür.
AMAÇ VE PLANLARIM - 14/10/2020
İnsanlar ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp tekrar kendine geri döndüğünü bilse emminim çok daha dikkatli olurdu. Albert EINSTEIN
ÇOCUKLARIN DUYGUSAL İHTİYAÇLARI - 14/10/2020
Çocuk, kendi kişiliğini geliştirirken çevresindeki yetişkinlerin kendisine uygun birer rol modeli olmasına ihtiyaç duyar.
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Ziyaretçi Sayısı
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam74
Toplam Ziyaret608662
4.2.İslamı Tanıyalım
7.1.Melek ve Ahiret İnancı
7.2.Hac ve Kurban İbadeti
5.2.Ünite:Oruç ibadeti
6.4.Hz.Muhammed'in Hayatı
Admin