• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/dindersindeyiz.noktanet.3
  • https://twitter.com/
  • https://www.instagram.com/dindersindeyiz
  • https://www.youtube.com/channel/UCsOuLq55D-d559-JFz7VdvA/
Giriş
Takvim
8.2.Zekat ve Sadaka
8.3.Din ve Hayat
8.4.Hz.Muhammed'in Örnekliği
8.3.Din ve Hayat özet-2023
8.2.Zekat ve Sadaka Özet2023


İndirmek için tıklayınız...
8.1.Kader İnancı Özet2023


İndirme sayfasına gitmek için tıklayınız...
Hanife Ayhan / Rehberlik ve Psikolojik Danışman
BAŞARILI OLMAK
14/10/2020
İşadamları ok üzerinde kırmızı daire hedefine koşuyorlar Premium Vector
Sevgili Öğrencim;

Sıkılmadan ve yorulmadan çalışmak gerçekten zor bir iştir. Ancak kimse başarı merdivenlerinden çıkmanın kolay olduğunu söylememiştir. Zor, ancak üzerinde ısrar edilmesi gereken bir iştir. Başa rılı insanlar için şans, güçsüz insanların kullanacağı türden bir sözdür. Bu yüzden ne kadar zor olursa olsun başarılı kişiler hedeflerine ulaşmak için büyük bir sabır ve disiplin içinde çalışırlar.
Beynimizi bir buzdağı olarak düşündürsek buz dağının % 30’luk üst kısmı ‘bilinç üstü’dür yani biliçli zihnimizdir. Beynin geri kalan %70 lik büyük kısmını bilinçaltı oluşturur. Bilinçli zihin yani beynimiz saniyede 5-9 adet kadar veri alabilmektedir. Bilinçaltı zihin ise saniyede 3 milyon veri alabilmektedir.
Bilinçli zihnimiz farkında olduklarımızdır. Bilinç, günlük karar verme süreçlerinde, akılcı düşünce yoluyla ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı tahmin etmemize yardım ediyor.
Bilinçaltı farkına varamadıklarımızdır.
Bilincimiz, yaşamak istediklerimizi ortaya koysa da, farkında olmadan hayatımızı yönlendirebilen bir de bilinçaltımız var. Bir bakıma hafıza depomuzdur. Yaşamı-
mız boyunca edindiğimiz alışkanlıklarımızın tümü, hep bilinçaltımıza kaydedilir. Örneğin, bisiklete binmeyi öğrendiniz. Birçok kez bisiklet kullandıktan sonra artık bisiklete binerken yaptığınız hareketlerin çoğu, bilinçaltının emirleriyle otomatik hale geliyor. Üstelik bilinçaltınızın nasıl bir yer olduğunun farkına vararak, onu yönlendirebilmeniz elinizde.
Birey çoğu zaman hatırlamak istemediği deneyimlerini bilin çaltına atıyor ve orada tutuyor. Bunu hatırlatacak bir etken olduğunda ise ortaya çıkıyor ve bizlere olumsuz duygular yaşatabiliyor. Bilinçaltında, daha çok yüzleşmek istemediğimiz anılanınız, alışkanlıklarımız korkularımız var. Suçluluk, endişe duygusu, kapana kısılmışlık, çaresizlik gibi olumsuz duygular bilinçaltımızdaki inanç kalıplarıyla birleşiyor ve sinir ağı yoluyla bedenimizin belirli bir bölgesine yönlendiriliyor.
 Çoğu zaman bilinçaltımıza yaptığımız kodlamalar yüzünden stres ve kaygı problemi yaşayabiliyoruz. Hastalanabiliyoruz.

BİLİNÇALTINIZI YÖNLENDİRMENİN YOLLARI

Başkalarını dinlemeyin çevrenizdeki birinin, size sürekli işe yaramadığınızı söylediğini düşünün. Bu yanlış bir düşünce bile olsa, tekrar tekrar dile getirilmesi nedeniyle bilinçaltınıza yerleşiyor ve beraberinde gelen cesaret kırıklığı ve öfke duygularıyla birlikte orada saklanıyor.
Daha sonra hâlâ bu suçlama devam ediyorsa, bu kez kişi, kendisinin gerçekten işe yaramaz biri olduğunu düşünmeye başlıyor. Bu sefer de karşılaşılan her yeni durumda bilinçaltınız size otomatik olarak bu mesajı vermeye başlıyor. Böylece işe yaramaz olduğunuza inandığınız için, ele aldığınız her durum için nasılsa başarısız olacağım düşüncesini taşıyarak gerekli çabayı göstermemeye başlıyorsunuz. Size söylenen
tamamen yanlışken, başkalarını dinlediğiniz için bu sefer gerçek oluyor. Bu yüzden kendi düşüncelerinize değer vermeniz en doğrusu.
Geçmişe bağlı koşullanmaların sonucuyla, çoğunlukla isteklerimizi hayata geçirmeyi bazı duygu ve davranışlarımızla engelliyoruz. Eğer yaşamımız sadece bilinçli düşüncelerle şekillenseydi hayatımızın her alanında başarılı olmamız kolay olabilirdi. Bu yüzden bilinçaltınızda sizi yanıltan düşünceleri göz ardı etmeyi öğrenin. Bilinçaltının vereceği otomatik olumsuz tepkilerin kaynağı olumsuz düşüncelerimizdir. Bu dedenle düşüncelerinize dikkat edin.

Kendinizi telkin edin :

Bilinçaltı, neyin gerçek olduğunu, neyin olmadı ğını bilemez. Bilinçaltımız, yönlendirdiğimiz her şeyi bir emir olarak algılıyor ve buna göre hareket ediyor. Kendi kendimize tekrar ettiğimiz

şeylerin hangisinin mantıksız, hangisinin mantıklı olduğunu da ayırt edemiyor. Kısacası, siz neyi gün boyunca tekrar ediyorsanız onu doğru olarak algılıyor ve bilinçaltınız da depoluyor. Bu yüzden bilinçaltınıza, sizi sakinleştirecek ve mantıklı olan düşünceleri gün boyunca telkin ederseniz, olumsuz tüm düşüncelerden kurtulacaksınız.

Şartlanmalardan kurtulun:

Bütün alışkanlıklar, daha önce beynimize yerleşen şartlanmanın oluşturduğu takım programlardır. Eski bir alış kanlığı değiştirmek için, kendimizi eskiden şartlandırdığımız düşünceyi bulup, yerine yararımıza olacak düşünceleri koymak yerinde olacaktır. yerleşen şartlanmanın oluşturduğu takım programlardır. Eski bir alışkanlığı değiştirmek için, kendimizi eskiden şartlandırdığımız düşünceyi bulup, yerine yararımıza olacak düşünceleri koymak yerinde olacaktır.


Olumlu düşünün:

Davranışlarınızı olumlu yönde etkilemek istiyorsanız bunu ancak bilinçaltınızın yardımıyla yapabilirsiniz. Çünkü tekrarlanan düşünceler, bilinçaltı zihninizde kök salarlar. Sürekli tekrarlanan olumsuz düşünceler ise olumsuz sonuçlar yaratır. Bu sebeple ne kadar olumlu düşüncelere sahip olursanız, bir o kadar bilinçaltınızda olumldeneyimleriniz olacaktır.

Şartlanmalardan kurtulun:

Bütün alışkanlıklar, daha önce beynimize yerleşen şartlanmanın oluşturduğu takım programlardır. Eski bir alış kanlığı değiştirmek için, kendimizi eskiden şartlandırdığımız düşünceyi bulup, yerine yararımıza olacak düşünceleri koymak yerinde olacaktır. yerleşen şartlanmanın oluşturduğu takım programlardır. Eski bir alışkanlığı değiştirmek için, kendimizi eskiden şartlandırdığımız düşünceyi bulup, yerine yararımıza olacak düşünceleri koymak yerinde olacaktır.


Olumlu düşünün:

Davranışlarınızı olumlu yönde etkilemek istiyorsanız 
bunu ancak bilinçaltınızın yardımıyla yapabilirsiniz. Çünkü tekrarlanan düşünceler, bilinçaltı zihninizde kök salarlar. Sürekli tekrarlanan olumsuz düşünceler ise olumsuz sonuçlar yaratır. Bu sebeple ne kadar olumlu düşüncelere sahip olursanız, bir o kadar bilinçaltınızda olumlu deneyimleriniz olacaktır.Bunu ancak bilinçaltınızın yardımıyla yapabilirsiniz. Çünkü tekrarlanan düşünceler, bilinçaltı zihninizde kök salarlar. Sürekli tekrarlanan olumsuz düşünceler ise olumsuz sonuçlar yaratır. Bu sebeple ne kadar olumlu düşüncelere sahip olursanız, bir o kadar bilinçaltınızda olumlu deneyimleriniz olacaktır.




480 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

OLUMLU AİLE TUTUMLARI - 14/10/2020
Ailenin çocuğa karşı tutumunun iki temel öğesi; Sevgi - Disiplin
ERGENLERLE İLETİŞİM - 14/10/2020
DUYGUSAL SORUNLAR YAŞAYAN ÇOCUKLARIN DERSLERİNDE BAŞARILI OLMALARI ZORDUR!!!
AMAÇ VE PLANLARIM - 14/10/2020
İnsanlar ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp tekrar kendine geri döndüğünü bilse emminim çok daha dikkatli olurdu. Albert EINSTEIN
ÇOCUKLARIN DUYGUSAL İHTİYAÇLARI - 14/10/2020
Çocuk, kendi kişiliğini geliştirirken çevresindeki yetişkinlerin kendisine uygun birer rol modeli olmasına ihtiyaç duyar.
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Ziyaretçi Sayısı
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam106
Toplam Ziyaret610031
4.2.İslamı Tanıyalım
7.1.Melek ve Ahiret İnancı
7.2.Hac ve Kurban İbadeti
5.2.Ünite:Oruç ibadeti
6.4.Hz.Muhammed'in Hayatı
Admin